Waxing ontharen

Waxing ontharen

geplaatst in: Body, Een strakker lichaam | 0
Volg ons op social media facebook

 

Wat is waxing ontharen?

Waxing is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terug groeit. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken weg, dit hangt af van de snelheid van je haargroei. In de zomer periode groeien de haartjes sneller omdat warmte haargroei stimuleert. Door het herhalen van een wax behandeling zullen de haartjes steeds zachter maar ook in mindere maten terugkomen. Waxen heeft ook nog het voordeel dat de dode huidcellen ook verwijderd worden, daardoor zal de huid zijde zacht aanvoelen. Wij gebruiken uitsluitend wax van hoge kwaliteit en is voor elk huid en haartype geschikt.

 

De wax behandeling

De huid wordt eerst gereinigd en ontsmet. De wax wordt met een spatel aangebracht en vervolgens trekt men met een efficiënte handbeweging de wax van je af. Dan wordt er een speciale lotion aangebracht die de huid kalmeert en de lege haarzakjes laat dichttrekken en ten slotte wordt je huid na behandeld met een cooling gel.

 

Een goede hygiëne is een must

Hygiëne staat bij ons voorop. No double dipping: bij ons wordt de spatel waarmee de wax wordt aangebracht nooit een tweede keer in de wax gedoopt.

Wij werken altijd met vinyl handschoenen aan en garanderen je dat alles wat met jouw lichaam in aanraking komt, schoon is..

 

Is Waxing pijnlijk?

Uiteraard zijn er een paar mindere momenten als de wax wordt verwijderd. Vooral de eerste behandeling is even wennen. Toch blijkt het altijd enorm mee te vallen! Onze specialisten weten heel goed wat ze doen en hebben de juiste techniek en de beste producten. Dat maakt de behandeling een stuk aangenamer.

 

Hoe waxen ?

De haren mogen niet te lang en niet te kort zijn.Je kunt je laten waxen als haren ongeveer 2 mm lengte hebben. Onze meeste klanten komen gemiddeld 4 tot 5 weken na hun laatste afspraak terug. Indien je haar te lang is dan wordt deze bijgeknipt in het salon.

Eerst wordt je huid ontsmet. Dan wordt er een flinterdun laagje olie op je huid aangebracht waardoor de wax alleen aan het haar kleeft, en niet aan je huid. Dat bespaart je een hoop ongemak! De wax wordt met een spatel aangebracht en vervolgens trekt men met een efficiënte handbeweging de wax van je af. Dan brengen we een lotion aan die kalmeert en de lege haarzakjes laat dichttrekken en ten slotte zullen we je huid nabehandelen met een cooling gel.

Wel doen

 • Wax met regelmaat voor een optimaal resultaat. Kom afhankelijk van jouw haargroei 3 tot 6 weken na je vorige afspraak terug; je haar moet ten minste 2 mm lang zijn. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij om de behandeling op tijd te boeken om een te lange wacht tijd te voorkomen.
 • Scrub vanaf 3 dagen na de behandeling de huid 3 keer per week om de huid zacht en glad te houden en ingroeiende haren te voorkomen.
 • Neem als je heel gevoelig bent 30 minuten voor de behandeling een paracetamol.

 

NIET DOEN:

DE EERSTE 24 UUR NA HET WAXEN:

 • Neem geen heet bad of hete douche.
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen.
 • Ga niet naar de sauna.
 • Blijf uit het zwembad én uit zee.
 • Draag geen strakke of niet-ademende kleding.
 • Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid.
 • Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers (enzovoort!) als die niet brandschoon zijn; lege follikels (haarzakjes) zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën. Gewoon even zo veel mogelijk afblijven!
 • Gebruik geen bruinende crèmes of crèmes met vettige oliën.
 • Gebruik geen producten die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten. Die kunnen gevoeligheid en irritatie veroorzaken.

 

En daarna:

 • Wacht minimaal 3 dagen alvoor je de huid weer gaat scrubben
 • Maak geen afspraak vlak voor of tijdens je menstruatie als je dan extra gevoelig bent.
 • Scheer je haar nooit tussen je waxafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus!
 • Gebruik als je na 24 uur weer in de zon kan, een goed zonneproduct met een hoge beschermingsfactor.

Let op! Wax met regelmaat voor een optimaal resultaat. Kom afhankelijk van jouw haargroei 3 tot 6 weken na je vorige afspraak terug; je haar moet ten minste 2 mm lang zijn. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij om de behandeling op tijd te boeken om een te lange wacht tijd te voorkomen.

Wilt u ook een wax behandeling? Bel 045 528 66 66 of boek via onze online agenda

 

Waarom kiezen voor Huidpraktijk Limburg?

 1. Ervaren artsen en, huidtherapeuten en huidspecialisten
  Bij Huidpraktijk Limburg werken alleen BIG geregistreerde artsen die lid zijn van de Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG). Onze artsen hebben een verdiepende cosmetische opleiding gevolgd en garanderen goede kwaliteit
 2. Nieuwste behandelmethodes
  Onze specialisten zijn op de hoogte van de meest recente internationale ontwikkelingen en bezoeken regelmatig congressen. Wij passen de nieuwste en meest veilige behandelmethodes toe.
 3. Betaalbare prijzen
  Cosmetische behandeling moeten beschikbaar kunnen zijn voor iedereen. Om deze reden bieden wij dezelfde hoge kwaliteit behandeling aan voor een betaalbare prijs.
 4. Wij nemen de tijd voor U
  Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor onze cliënten. Door onze agenda niet overvol te plannen hebben we meer tijd over om echt naar u te luisteren en mee te denken over een behandeling die bij u past. Op deze manier werken wij aan een persoonlijke band met onze clienten.

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Huidpraktijk Limburg

Adres: Hoogstraat 181, 6373 HS Landgraaf

E-mail:huidverjonging@naturalbeautyparkstad.nl

 • Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00
 • Whats-app 0621 32 4886 Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 (alleen Whats-app berichten)

Telefoon:  045-528 66 66

Het kan zijn dat, als u voor informatie of een afspraak belt, wij met een behandeling bezig zijn en de telefoon niet kunnen aannemen.

U kunt dan een bericht achterlaten op het antwoord apparaat, een Whats-app bericht sturen, een Facebook bericht of een e-mail sturen via ons contact formulier.

Whats-app 0621 32 4886 (LET OP!! Enkel voor Whats-app)

U kunt gelijk uw vraag aan ons stellen. Gaat uw vraag inhoudelijk over uw producten of behandelingen, dan adviseren wij om via e-mail of telefoon contact met ons op te nemen.

Binnen twee uur zullen wij uw WhatsApp beantwoorden. Natuurlijk kunt u ook buiten deze tijden via WhatsApp uw vraag stellen. U krijgt dan de volgende werkdag antwoord van ons.

Huidpraktijk Limburg uw ,Schoonheidsspecialiste en huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg, Sittard

Huidpraktijk Limburg uw huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Deel op social media facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail